2009-11-11

Vart är kokboken???

Jag fick en gång en liten blå- och vitrutig anteckningsbok som skulle användas för att samla recept i. Idag finns det en hel del recept i boken och jag använder den ofta när jag ska bjuda på middag. Igår när jag satt och väntade på sotaren hittade jag nya recept (bland annat ett som jag har bett min syster om att få tidigare men hon förstår inte alls vilket jag menar) i en tidning och ville såklart klistra in dom i min kära bok. Men den är borta!!!


Receptet jag ville ha (OBS! Inget för vegetarianer),
Rosmarin och citronfilé:
6 personer
1 kg fläskfilé
1 msk smör

Marinad 1:
6 dl vatten
1 dl grovt salt
6 kvistar färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner, halverade

Marinad 2:
2 citroner, strimlat skal + salt
1 ½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsl rosmarin
flingsalt och nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader, lägg filén i en ugnsfast form
tillsammans med smöret. Sätt i en ugnstermometer
i den tjockaste delen av filén och sätt in den i ugnen.
När termometern nått 65 grader efter ca 25 minuter
är köttet färdigt. Koka under tiden upp ingredienserna
till marinad1, i en kastrull. Låt svalna.
Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över
och förvara i kylen över natten.
Ta upp köttet och skiva det mycket tunt, lägg upp skivorna
på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den
över fläskfilén. Låt dra en haltimme före servering.

Det ska alltså serveras kallt, kallskuret... You know?

Uppdatering (någon sekund senare): Hittade den!!!

1 kommentarer:

Evelina sa...

Oj vad gott det lät! Det måste man ju testa :) Hoppas det funkar med ren också.. Testade att göra fyllda kycklingfiléer med bacon lindad runt om förra helgen och det blev supergott. Hoppas du hittar julpyntet! :) Kram!